Viata- o intreaga lupta


 ce viaţa noastră este o întreagă luptă? Până la sfarşit.O întreagă. Fară jumătăţi de măsură. De ce??
Pentru că asta este ceva normal. Am folosit un cuvânt extrem de tentant. Normal. Pentru că , începând de la structura noastră atomică, lucrurile o iau razna. Elementele subatomice, se atrag între ele, încearcă să atragă cât mai mult , ce poate fiecare, totul într-un echilibru perfect.
Organisme unicelulare. Işi asigură hrana consumând simple substanţe chimice, anorganice până la cele mai complexe substanţe organice. Pentru? Pentru ele. Pentru a supravieţui. Pentru a se divide. Ce motiv mai vreţi? Fiecare organism este într-o continuă luptă pentru supravieţuire. Şi nu numai atât. Ciudat este faptul că Pământul se află în aceeaşi situaţie. Este un organism viu, având un învelis , un strat de protecţie. Până şi Pământul se protejează.
Planeta s-a adaptat. Nu primeşte mai mult decât poate duce. Nu primeşte mai mult Soare decât este nevoie. Nu are ce face cu el. O lumină mai puternică l-ar putea distruge. L-ar face să devină ca si celelalte planete din jurul lui. El a luptat pentru acest privilegiu. De a nu fi ca şi ceilalţi.
Oare omul se mulţumeşte cu ceea ce are? Şi-a găsit el un echilibru perfect ? Vă spun eu. Nu şi-a găsit. Nu a reuşit să înveţe nimic de la Pământ. Acesta, deşi dispune de o incomensurabilă resursă solară , primeşte doar o foarte mică parte de la acesta. Nu se preciptă, îşi păstrează echilibrul. Îşi cunoaşte limitele şi, pe deasupra, oricând ar fi pus în situaţia de a recunoaşte care sunt, ar spune adevărul. Astfel a rezistat de-a lungul timpului.
Dar totuşi,pe acest Pământ perfect, trăieşte omul. Acesta ia în glumă echilibrul. Nu ţine cont de nicio regulă. Omul pe Pământ, Lucifer în Ceruri. Nici Lucifer nu s-a mulţumit cu ceea ce a avut. Mai mult, mai mult. Dumnezeu îi ştia limitele. L-a expediat din Rai, cu o adresă clară: Terra. Dar oare Pământul are această posibilitate? Să se scape de noi? Nu are. Aşa că, de câteva sute de ani încearcă să ne ofere un exemplu. Fiecare nouă descoperire stiinţifică oferă încă un model al perfecţiunii, al echilibrului.
Cât timp va trece până când oamenii vor descoperi Sensul?...Reţeta fericirii si a sănătăţii... Ce mama... ne-am mai putea dori?

Niciun comentariu: