Recenzie Eve volumul 2 Sacrificiul- Anna Carey





   RECENZIE:

       Ar trebui să ne fie teamă nu de cine suntem ci de cine am putea fi. După o perioadă lungă în care a fost urmărită, vanată de către oamenii regelui și înfometată, pusă față în față cu duşmanul ei numărul unu un "băiat" Eve reuşeşte  sa-și găsească liniştea în Califia datorită unuia. Caleb, băiatul sălbatic care îi arată o nouă viaţă lui Eve și îi deschide lumi noi lipsite de teroarea Regelui.
    Califia, societatea creată special pentru femei este noul adăpost al eroinei, unde îşi poate petrece viaţa în siguranţă departe de soldaţii care o caută, însă o astfel de viaţă lipsită de Pip, Arden și cel mai important lipsită de Caleb nu este suficient pentru ea. Se gândește mereu la Caleb rănit grav la picior rătăcind pe "cărare", așa că decide să pornească in cautarea lui dar ajunge in mâinile soldaților care o duc imediat in orașul de nisip.
      Strălucire, curăţenie, oameni veseli și lipsiţi de griji, vanitate, mâncare suficientă pentru o întreagă şcoală la o singura cină și mai ales Caleb ascuns în mirajul Oraşului. Secerete ascunse despre trecutul ei ies la iveală iar Eve îşi pierde încet încrederea în sine și în toata lumea. Mai întâi se înşeală în privinţa școlii, apoi a iubirii și în cele din urmă tocmai în privinţa ei, singurul lucru de care era sigură pană acum. Lipsa lui Caleb devine din ce în ce mai dureroasă pentru ea, el fiind singurul punct de sprijin pentru Eve într-o lume postapocaliptică.
  Când îl regăseşte pe Caleb, Eve îşi găseşte drupul spre o nouă văita, una care avea să devina in curand realitate pentru cei doi.

În interiorul Oraşului de nisip se formează o alianţă , a cărui membru esenţial este chiar Caleb,pentru înlăturarea sistemului actual și pentru clădirea altuia nou în care orfanii nu sunt obligaţi să lucreze în mine pentru a primi de mâncare.
     Treptat Eve este implicată și ea datorită dragostei pentru Caleb cat și din cauza dorinţei de a-i ajuta pe orfani, astfel ea ajunge să deţină informaţii esenţiale despre clădirea Oraşului. Dragostea lor ruseşte să îi facă pe amandoi să treacă mai departe, însă Caleb este acuzat de uciderea unui gardian și  condamnat la moarte, lucru care le va îngreuna și mai mult situaţia. 
     Spre finalul cărţii soarta lui Eve nu-i mai apartine, deciziile cu privire la viitorul ei fiind acum luate de către Oraș și nu de ea.
        Ce mai poate face Eve acum când soarta îi este decisă de către alții iar Caleb pare să fie pierdut?

 PĂREREA PERSONALĂ:
       Ca și în primul volum al seriei, accentul este pus mai mult pe trăirea sentimentelor dintre Caleb și Eve și mai puțin pe acțiune, însă asta nu nseamnă că ea este de neglijat. Situația va lua o intorsătură neașteptată, iar pesonajele vă vor surprinde sigur. 
     Eve cea fragilă care era dezorientată din cauza minciunii în care a fost crescută și care deabea reușea să supraviețuiască de una singură, este în stare acum să țină piept unui intreg regim, alăturandu-se lui Caleb în lupta pentru "eliberare".
       Caleb, mereu un salvator ruseşte și acum să schimbe viaţa chinuită a orfanilor incercâd să-i salveze. Tot el este cel care o ajută pe Eve in situatiile de criză și se alatură în conducerea rebeliunii.
        Despre Arden, fata periculoasă, bună în toate nu se aud lucruri prea grozave dar asta vței afla singuri.

Niciun comentariu: